ALLA POSTER

På den här sidan hittar du information om alla våra poster och när deras ordinarie utlysningsperiod äger rum. Om posten inte tillsätts vakantsätts den, och då går det att söka posten även utanför ordinarie utlysningperiod.

Här hittar du alla poster som går att söka just nu!


Styrelse- och fullmäktigeposter

Medicinska Föreningens högsta beslutande organ är Fullmäktige (FuM). Det löpande arbetet leds av styrelsen. Förenklat kan man säga att Styrelsen är MF:s regering och FUM är dess riksdag.

+ Talman
Utlysningsperiod: Mars

Antal poster: 1

Som Talman i Fullmäktige leder du fullmäktigemötena. Du gillar ordning och reda och är inte rädd för att höja rösten. Du har full koll på MFs stadga för att se till så att den följs under mötena.


+ Vice talman
Utlysningsperiod: Mars

Antal poster: 1

Som Vice talman i Fullmäktige täcker du upp för talmannen då hen inte kan närvara. Du gillar ordning och reda och är inte rädd för att höja rösten. Du har full koll på MFs stadga för att se till så att den följs under mötena.


+ FUM-sekreterare
Utlysningsperiod: Mars

Antal poster: 1o + 1s

Som FUM-sekreterare ansvarar du för att protokollföra fullmäktigemötena. Du är lyhörd och skriver snabbt på dator. Tidigare sekreteraruppdrag är meriterande.


+ Ordförande
Utlysningsperiod: Mars

Antal poster: 1

Som ordförande leder du verksamheten tillsammans med vice ordförande, och har ansvar för den övergripande utbildningsbevakningen i föreningen. Du bör ha erfarenhet av utbildningsfrågor, studentrepresentation och gärna ledarskap. Meriterande är tidigare erfarenhet av utbildningspolitik och styrelsearbete. Detta uppdrag är arvoderat och som ordförande tar du studieuppehåll för att arbeta heltid med föreningen.

Som ordförande blir du även automatiskt nominerad till eller delegerad följande poster: språkrör för CM, Fakultetens Valberedning, Medicinska Fakultetsledningen, Dekanens Ledningsråd, HMS kommitteer Malmö och Lund, Medicinska Fakultetens Internationella Råd, Grundutbildningsnämnden, Lokalsamordningsnämnden, Med-service styrelse, Utbildningsdimensioneringsgruppen, Kvalitetsutskottet, EGLS,QPS styrgrupp, ALF-grundutbildning och Ledningsgrupp, LUS Ting, LUS Ordförandekollegiet och Programdirektör-nätverket. Läs mer om de posterna här.


+ Vice Ordförande
Utlysningsperiod: Mars

Antal poster: 1

Som Vice Ordförande leder du verksamheten tillsammans med Ordförande. Vice har det huvudansvar över föreningens ekonomi och sköter det dagliga administrativa arbetet med betalningar, bokföring samt medlemskap i Studentlund. Som Vice är det bra att vara strukturerad, serviceminded och flexibel. Det är bra att ha kunskap om MFs olika utskott och tidigare erfarenhet av budgetarbete samt ledarskap. Posten är arvoderad och du tar studieuppehåll för att arbeta heltid med föreningen.

Som vice ordförande blir du även automatiskt nominerad till eller delegerad följande poster: Kassör i CM, Akademiska Föreningens överstyrelse, Studentlunds stormöte och Terminsräkningsföreningens (TRF) styrelse. Läs mer om de posterna här.


+ Eventansvarig
Utlysningsperiod: Mars

Antal poster: 1

Som Eventansvarig är du huvudansvarig för MF:s kontakt med samarbetspartners,sponsorer, näringslivet och arbetslivet i stort. Som Eventansvarig sitter du även med i utskotten för de stora evenemangen som Corbalen och Stora Toddydagen för att ansvara för sponsfrågor och vara ett extra stöd för Vice Ordförande. Som person bör du vara bra på kommunikation, problemlösning och att arbeta under stress.


+ Socialt Ansvarig
Utlysningsperiod: Mars

Antal poster: 1

Som socialt ansvarig har du ansvar för föreningens sociala utskott, såsom novischeriet, puben, ärtan, brunchen, KULU och IDRU. Socialt ansvarig stöttar dessa i deras arbete under verksamhetsåret och är behjälplig med stöd där det behövs. Det kan handla om hur utskottet kan utvecklas ytterligare, eller att hjälpa till att lösa problem runt eller inom utskottet. Som person bör du vara bra på kommunikation, problemlösning och konflikthantering.


+ Utbildningsansvarig
Utlysningsperiod: Mars

Antal poster: 1

Som Utbildningsansvarig sköter du kontakten med föreningens utbildningsutskott och ansvarar för att studentrepresentanter och kursombud har en stabil grund att stå på i sitt uppdrag. Du bör ha tidigare erfarenhet av utbildningsbevakande arbete samt vara bra på kommunikation, problemlösning och konflikthantering.


+ Studenthälsoansvarig
Utlysningsperiod: Mars

Antal poster: 1

Som Studenthälsoansvarig är du ansvarig för att hålla koll på studiemiljö, både social och organisatorisk, såväl som fysisk. Du är även ansvarig, tillsammans med ordförande, att utvärdera och undersöka hur medlemmar mår, och ta hand om diverse studentärenden. Du bör vara lösningsorienterad och bra på konflikthantering.

Som Studenthälsoansvarig är du även automatiskt delegerad till den CM-gemensamma posten som Huvudstuderandeskyddsombud (HSSO).


+ Kommunikationsansvarig
Utlysningsperiod: Mars

Antal poster: 1

Som Kommunikationsansvarig har du det huvudsakliga ansvaret för MFs kommunikation, marknadsföring utåt samt gentemot Föreningens medlemmar. Som Kommunikationsansvarig sköter du föreningens hemsida och sociala medier, skickar ut nyhetsbrev till föreningens medlemmar och hjälper styrelsen och utskotten med att ta fram PR-material som affischer och liknande. Du bör vara kreativ och lösningsorienterad.



Utskottsordförande-poster

 

Utskotts-ordförandeposter

 

Utskottsordförande ansvar för att leda och organisera sitt utskotts verksamhet. Medicinska Föreningen har över 20 olika utskott som täcker in både föreningens utbildningsbevakande bit och våra sociala utskott.

+ Ordförande MUR
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

Som MUR-ordförande brinner du för utbildningsfrågor och är beredd att lägga ner en hel del tid och jobb på att göra läkarutbildningen bättre! Arbetet är upplagt via en styrelse som sammanträder och diskuterar utbildningsfrågor, och sedan stormöten där kursombud från samtliga terminer träffas och röstar om gemensamma frågor för läkarutbildningen. Du bör ha ett stort intresse för utbildningsfrågor och det är meriterande om du varit engagerad i MUR tidigare. Hur du engagerar dig i MUR hittar du under fliken ”Utbildningsråd”.


+ Ordförande BUR
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

BUR arbetar med utbildningsfrågor och event för studenterna på biomedicinprogrammen. Ordförande leder BURs styrelse och möten med kursrepresentanter under terminerna. Man bör även representera BUR och studenterna i programmets ledningsgrupp och programnämnd. Du bör ha ett stort intresse för utbildningsfrågor och varit engagerad i BUR tidigare. Du är beredd att lägga ner en hel del tid och jobb på att göra utbildningen bättre!


+ Ordförande LAUR
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

Som ordförande kommer du att leda LAURs styrelse i utbildningsbevakande av Logoped- och Audionomprogrammen i ändamål att göra utbildningen bättre! På vägen kommer du att hålla möten för programmens kursrepresentanter där ni diskuterar aktuella frågor. Du kommer även att hålla regelbunden kontakt med kursledningen, programnämnden och andra representanter från Medicinska föreningen. Bortom utbildningsbevakandet kommer du med styrelsen anordna sociala evenemang för att främja en god gemenskap mellan studenterna. Detta är en roll för dig som är beredd att lägga ner en hel del tid och jobb bortom studierna. Men med ett intresse för utbildningsfrågor och med tidigare erfarenhet inom LAUR kommer det bli ett väldigt lärorikt och roligt arbete!


+ Ordförande FYS-UR
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

Som ordförande för FYS-UR brinner du för utbildningsfrågor och är beredd att lägga ner en hel del tid och jobb på att göra utbildningen för fysioterapeuter bättre! Arbetet är upplagt via en styrelse som sammanträder och diskuterar utbildningsfrågor med studenter. Du bör ha ett stort intresse för utbildningsfrågor och det är meriterande om du varit engagerad i FyS-UR tidigare. Hur du engagerar dig i FYS-UR hittar du under fliken ”Utbildningsråd”.


+ Ordförande MPH-UR
Utlysningsperiod: Oktober

Antal poster: 1

As chairperson of the MPH-Utbildningsråd you are the link between the teachers and administration, the MF, and the MPH students. Together with your elected board you strive to ensure and improve the MPH program and take responsibility for the MPH economy.


+ Sexmästare
Utlysningsperioder: April och Oktober

Antal poster: 1

Som sexmästare ansvarar du för planerandet och genomförandet av MF’s fester, sex stora evenemang på ett år. Du bör ha god organisatorisk förmåga, stort tålamod och vara stresstålig. En tung men givande post! För att kunna söka denna post måste du ha fyllt 20 år.


+ Pubmästare
Utlysningsperioder: April och Oktober

Antal poster: 1

Som Pubmästare är du en av fyra som har ansvaret för fredagarnas pubkvällar på Locus Medicus Lundensis. Du har hög personlig integritet och är tillräckligt orädd och ansvarskännande för att kunna bevara lugnet även i alkoholtäta sammanhang. Du kommer även att arbeta mycket nära sexmästarna i förberedelserna inför samt genomförandet av MFs alla fester. För att kunna söka denna post måste du ha fyllt 20 år.


+ Övermarskalk Corbalen
Utlysningsperiod: Oktober

Antal poster: 1

Övermarskalken har huvudansvaret för att anordna Corbalen, som är Medicinska Föreningens bal som anordnas tillsammans med VÅVS och SSGI. Övermarskalken utser en corbalskommitté som hjälper till med planerandet av den stora balen som går av stapeln i slutet av oktober varje år. Som övermarskalk är det bra om du gillar att ha ordning på saker och ting samt att du värnar som traditioner men samtidigt inte backar för att hitta på nya innovativa koncept.


+ Högtidsmarskalk läk
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

Som högtidsmarskalk arbetar du med att arrangera examenshögtider för våra medlemmar när de tar examen. Det behövs en högtidsmarskalk för audiologi- och logopedprogrammen, en för biomedicin, en för fysioterapeutprogrammet och en för läkarprogrammet. Arbetet är koncentrerat till veckorna före terminssluten (läkare och fysio HT och VT, övriga endast VT). Du har lätt för att organisera och styra upp och är bra på att få saker gjorda, sedan har du såklart en sentimental läggning och uppskattar pampiga traditioner och fuktiga föräldrarögon.


+ Högtidsmarskalk biomed
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

Som högtidsmarskalk arbetar du med att arrangera examenshögtider för våra medlemmar när de tar examen. Det behövs en högtidsmarskalk för audiologi- och logopedprogrammen, en för biomedicin, en för fysioterapeutprogrammet och en för läkarprogrammet. Arbetet är koncentrerat till veckorna före terminssluten (läkare och fysio HT och VT, övriga endast VT). Du har lätt för att organisera och styra upp och är bra på att få saker gjorda, sedan har du såklart en sentimental läggning och uppskattar pampiga traditioner och fuktiga föräldrarögon.


+ Högtidsmarskalk logaud
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

Som högtidsmarskalk arbetar du med att arrangera examenshögtider för våra medlemmar när de tar examen. Det behövs en högtidsmarskalk för audiologi- och logopedprogrammen, en för biomedicin, en för fysioterapeutprogrammet och en för läkarprogrammet. Arbetet är koncentrerat till veckorna före terminssluten (läkare och fysio HT och VT, övriga endast VT). Du har lätt för att organisera och styra upp och är bra på att få saker gjorda, sedan har du såklart en sentimental läggning och uppskattar pampiga traditioner och fuktiga föräldrarögon.


+ Högtidsmarskalk fysio
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

Som högtidsmarskalk arbetar du med att arrangera examenshögtider för våra medlemmar när de tar examen. Det behövs en högtidsmarskalk för audiologi- och logopedprogrammen, en för biomedicin, en för fysioterapeutprogrammet och en för läkarprogrammet. Arbetet är koncentrerat till veckorna före terminssluten (läkare och fysio HT och VT, övriga endast VT). Du har lätt för att organisera och styra upp och är bra på att få saker gjorda, sedan har du såklart en sentimental läggning och uppskattar pampiga traditioner och fuktiga föräldrarögon.


+ Toddydagsutskottsordförande
Utlysningsperiod: Oktober

Antal poster: 1

Den stora toddydagen, Dies Toddyum Magna, är en av föreningens stora festtillfällen. Den hålls traditionsenligt på våren och innefattar evenemang på dagen, en uppsättning av Toddyspexet (anordnas av Toddyspexarna själva), en sittande middag samt ett eftersläpp som anordnas av sexmästeriet. Toddydagsutskottsordförande (kallas ofta Toddy Mor/Far) har en ansvaret att anordna denna roliga dag. Som Toddy Mor/Far bör du vara duktig på att organisera och se till så att saker blir gjorda. Det är även en fördel om en är bra på att kommunicera då det är flera parter som skall samarbete denna stora dag.


+ Körledare Ultraljud
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 2

Som körledare för Ultraljud ansvarar du för att leda sångträffarna, därför krävs det en stor sångerfarenhet och en viss kunskap inom musikteori.


+ Idrottsförman
Utlysningsperioder: April och Oktober

Antal poster: 3

Som Idrottsförman ansvarar du för att leda Medicinska Föreningens idrottsverksamhet och hålla våra medlemmar i rörelse. Detta betyder att du som Idrottsförman ska leda ett flertal aktiviteter i veckan samt ansvara för lokalbokningar. Aktiviteterna är generellt förelagda under veckodagarna på kvällstid. Du bör ha goda ledarskaps- och samarbetsförmågor samt ha ett stort intresse för sport och rörelse.


+ Ärtmästare
Utlysningsperioder: April och Oktober

Antal poster: 4

Som Ärtmästare ansvarar du för att det under terminerna serveras ärtsoppa varje torsdag på Locus Medicus Lundensis. God samordnande förmåga och ett visst kunnande i köket underlättar, passion för ärtor är ett krav.


+ Brunchmästare
Utlysningsperioder: April och Oktober

Antal poster: 4

Som brunchmästare ansvarar du för att brunch serveras på Locus Medicus Lundensis varje eller varannan vecka. Brunchen är en mycket uppskattad tillställning. Regelbundenhet är ett krav för att få mycket gäster. Posten för dig som surdegshipster eller cupcake-fantast!


+ Kulturutskottsordförande
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 2

Du ansvarar för att arrangera kulturella evenemang för MFs medlemmar. En post med stor frihet där aktiviteterna är mycket uppskattade. Det kan vara allt från chokladprovningar till syjuntor, militärjunta, dansträning, krocket-klubben, operabesök etc.


+ Novischgeneral
Utlysningsperioder: April och Oktober

Antal poster: 6

Novischförmän är de sex personer som utses av Medicinska Föreningen att ansvara för novischperioden. Dessa personer kommer från läkarprogrammet, biomedicinprogrammet samt logoped- och audinomprogrammet. Novischgeneralerna planerar och ansvarar för att genomföra hela novischperioden. De ska finnas tillgängliga för faddrar, befäl och novischer om dessa behöver hjälp. Som novischgeneral är man närmsta kontakt för styrelsen genom hela novischperioden. Posten innebär, förutom planering inför novischperioden, intensivt jobb i tre veckor under novischperioderna med många roliga minnen på köpet. Novischgeneralerna ordnar taggveckan, diverse aktiviteter under veckorna samt Sångboken (den traditionsenliga sittningen där Medicinska Föreningens sångbok sjungs in).


+ Corpus Laborans Utskottsordförande
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 2

Som ordförande för arbetsmarknadsdagen Corpus Laborans ansvarar du, tillsammans med resten av utskottet, för planeringen och genomförandet av arbetsmarknadsdagen. Du har god översikt över arbetsmarknaden för de olika programmen inom MF, men framförallt har du många idéer kring hur en arbetsmarknadsdag ska genomföras och ett driv att förverkliga dessa. Vidare besitter du bra samarbetsförmågor och är kreativ och lösningsorienterad.


+ Sondenredaktör
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 2

Sonden är Medicinska Föreningens tidning som publiceras online. Som redaktör leder du Sondens redaktion i arbetet med att göra en bra tidning gällande artiklar, layout och annonser. Vana av skrivande, layout och/eller design behövs, och framför allt en patologisk kärlek för det skrivna ordet och uppsökande journalistik.


+ IT-ansvarig
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

Har du god hand med datorer är detta det rätta för dig! Du ansvarar för maillistor och hemsidan, samt en hel del datorvård.


+ Corfotograf
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 2

Som Corfotograf bevakar du alla MFs events och dokumenterar i bild. Du har ett stort mått av personlig integritet och självkontroll, vilket medför att du kan vara nykter och fotografera, även i festliga sammanhang.


+ MIFFOS
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 2

Miffosbossen ansvarar för att det finns mat och trevliga lekar på kickoffer, och anordnar fester för alla MF aktiva! Vad som krävs? Gastronomiska förmågor, glädje för dryck och umgänge, ett glatt humör, en förmåga för att förmedla en tidlös MF-anda och föra klassiska historier, traditioner och skvaller vidare inom föreningen. Du har för de sista egenskaperna helst bakom dig ett längre engagemang inom Medicinska Föreningen.


+ Husförman, Malmö Locus
Utlysningsperioder: April och Oktober

Antal poster: 2

Husförmannen för Locus Medicus Malmoensis är ansvarig för alla bokningar gällande Malmö Locus. Som husförman är det bra att vara tydlig i kommunikationen och det är av vikt att husförmannen har möjlighet att befinna sig i Malmö på regelbunden basis. Posten är en tungt administrativ post, så en förkärlek för administration och ekonomi är ett måste.


+ Malmömästare
Utlysningsperioder: April och Oktober

Antal poster: 2

Som Malmömästare på Locus Medicus Malmoensis är du en form av eventmästare i Malmö. Din uppgift blir att anordna pubkvällar och bruncher och annat i Malmö med en regelbunden basis, och i samröre med husförmannen få liv i Locus Medicus Malmoensis för att kunna erbjuda studenterna i Malmö härliga MF events.


+ Kirurgiska utskottet ordförande
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 2

Kirurgiska utskottet är ett av Medicinska Föreningens nyaste utskott. Som utskottsordförande har du med fördel ett stort intresse för kirurgi och förmågan att hitta och samordna studenter, eller andra parter, som har kunskapen nog att leda en workshop gällande kirurgi.


+ Tandemgeneral
Utlysningsperiod: Oktober

Antal poster: 1


+ Studenter i forskning
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 2


+ Kapellmästare MF-bandet
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1
Kapellmästaren leder "MF-bandet", som är Medicinska Föreningens husband.


+ Vice kapellmästare MF-bandet
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1
Vice Kapellmästaren är också med och leder "MF-bandet", som är Medicinska Föreningens husband.



Övriga förtroendeposter inom MF

Medicinska Föreningen har även ett antal övriga poster av betydelse för föreningens verksamhet.

+ Arkivarie
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

Som Medicinska Föreningens arkivarie tar du ansvar för historiska kopplingar, såväl i aktiviteter som relationer. Du organiserar även den regalia och de föremål som cirkulerar kring, och försöker samla och bevara kunskapen kring dem. Posten är tämligen fri.


+ Seniorskollegieledamot
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 5

Seniorskollegiet består av tidigare aktiva samt tidigare heltidare inom föreningen. Kollegiet leds av Inspektor. Syftet är att bistå med kunskap och minnen från forntida dagar. Du bör ha varit ordentligt engagerad men kanske ha trappat ner lite nu.


+ Revisor, auktoriserad
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

Som verksamhetsrevisor granskar du Medicinska Föreningens verksamhet. Du bör ha god kännedom om MF och får inte samtidigt ha några andra förtroendeuppdrag inom MF.


+ Verksamhetsrevisor
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 2

Som verksamhetsrevisor granskar du Medicinska Föreningens verksamhet. Du bör ha god kännedom om MF och får inte samtidigt ha några andra förtroendeuppdrag inom MF.



Corpus Medicum-gemensamma poster

Gemensamma poster för samtliga sektioner inom Corpus Medicum. MF:s fullmäktige nominerar till posten som därefter väljs av Corpus Medicums styrelse under deras sammanträde.

Medicinska Fakulteten

+ ETP-nämnden
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

ETP-nämnden består av vicedekan med ansvar för utbildning (ordf.), tre lärarrepresentanter och två studentrepresentanter varav en innehas av MF och en innehas av VÅVS. Nämnden har övergripande ansvar för ETP-processen, utser lärarrepresentanter och extern pedagogisk sakkunnig till bedömargruppen och förbereder ärenden som sedan beslutas av dekan.Nämnden sammanträder cirka 1-2 gånger per termin om 2h per tillfälle


+ ETP- Bedömargruppen
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

Bedömargruppen består av lärare som själva innehar ETP och som genomgått särskild utbildning i bedömning samt två studentrepresentanter varav en innehas av MF och en innehas av VÅVS. Även dessa ska ha genomgått särskild utbildning. I gruppen ingår också en extern pedagogisk sakkunnig. Gruppen intervjuar och bedömer de inkomna ansökningarna för att få ETP. Bedömargruppen sammanträder 1-2 gånger per termin. Utöver det tillkommer tid för inläsning av underlag.



Akademiska Föreningen

+ AF Överstyrelse ledamot
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1o + 1s

Överstyrelsen är Akademiska Föreningens högsta beslutande organ och fattar beslut om bland annat rambudget, bokslut och medlemsavgift, och val till förtroendeuppdrag inom Akademiska föreningen. Överstyrelsen består av representanter från AF:s huvudmän; nationerna och kårerna i Studentlundssamarbetet samt två representanter från AF:s särskilda medlemmar. Överstyrelsen sammanträder cirka 1 gång per månad. Förankring och återrapportering med MF:s presidium sker i samband med varje möte. Posten är inte arvoderad.



Studentrepresentantsposter

 

Student- representant- poster

 

Som studentrepresentant representerar du studenter i frågor gentemot fakulteten och universitet. Därför är det viktigt att du kan företräda studenternas bästa och vill påverka utbildningarna och studenternas miljö på universitetet. Vissa av studentrepresentantposterna är automatisk delegerade till olika styrelseledamöter och visas inte här. Du kan läsa mer om alla poster som finns här

Medicinska Fakulteten

+ Medicinska Fakultetsstyrelsen MFS
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

Som studentrepresentant i Medicinska fakultetsstyrelsen representerar du alla studenter i MF i fakultetens högst beslutande organ. Fakultetsstyrelsen behandlar exempelvis budgetarbete, verksamhetsplaner, och strategiska frågor kopplat till bland annat personal, administration, organisation, forskning och utbildning. Posten innefattar att läsa stora mängder utskickat material och kräver en mycket god insikt i alla delar av Medicinska fakultetens organisation och verksamhet. Det är 6 möten à 3-5 timmar per år. Förberedelser innefattar att läsa och sammanställa utskickat material inför förankrinsmöten med kåren, delta på förankringsmöten samt kontinuerligt återrapportera. Posten är arvoderad.


+ Grundutbildningsnämnden GUN
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 2

Grundutbildningsnämnden är fakultetens högst beslutande organ kopplat till utbildningsrelaterade frågor och ansvarar för uppföljning av utbildningarnas kvalitetsarbete, ekonomi och genomförande. Nämnden diskuterar även frågor kopplade till studenternas arbetsmiljö, användning av olika pedagogiska modeller och kurs- och programutbud.Du bör tidigare varit engagerad i utbildningsbevakning när du sitter på denna post. Totalt är det 6 möten per termin varav 3 beredningsmöten. Posten är arvoderad.


+ Lärarförslagsnämnden
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1o + 1s

Lärarförslagsnämnden ansvarar för att handlägga anställnings- och befordransärenden av lärartjänster på fakulteten. Arbetet består av att läsa underlag och stämma av dessa mot utlysningar, kravprofiler, styrdokument och även delta på anställningsintervjuer. Då nämndens arbete är komplext och svårt att sätta sig in i är det en fördel att vara studentrepresentant under flera mandatperioder. Nämnden sammanträder ca 1 gång/månad á 2-5 h. Posten är arvoderad.


+ Nämnden för jämställdhets- och likabehandlingsfrågor
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

Nämnden för jämställdhet och lika villkor arbetar med jämställdhets- och lika villkorsfrågor och ansvarar för implementering och efterlevnad av styrdokument kopplat till dessa områden. Även initiering av åtgärder, projekt och resultatuppföljning görs i nämnden. Nämnden sammanträder ca 2-3 gånger/termin.Posten är inte arvoderad.


Institutionsstyrelser

+ Styrelsen för EMV
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1o + 1s

Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap (EMV) är en av sex institutioner vid Medicinska Fakulteten. I institutionsstyrelsen fattas strategiska beslut om forskningsverksamheten och man har diskussioner om allt från ekonomi till arbetsmiljö. Som studentrepresentant ska du ge ett studentperspektiv i diskussionerna och har även rösträtt vid beslut. Du kommer lära dig mycket om forskning, organisation och verksamhetstänk. Posten passar dig som är intresserad av att forska eller arbeta inom fakulteten i framtiden!

2 möten/termin ca 2 timmar åt gången. Läs mer om EMVs forskningsverksamhet HÄR!


+ Styrelsen för IKVL
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1o + 1s

Institutionen för kliniska vetenskaper, Lund (IKVL), är en av sex institutioner vid Medicinska Fakulteten. I institutionsstyrelsen fattas strategiska beslut om forskningsverksamheten och man har diskussioner om allt från ekonomi till arbetsmiljö. Som studentrepresentant ska du ge ett studentperspektiv i diskussionerna och har även rösträtt vid beslut. Du kommer lära dig mycket om forskning, organisation och verksamhetstänk. Posten passar dig som är intresserad av att forska eller arbeta inom fakulteten i framtiden!

3 möten/termin ca 2 timmar åt gången. Läs mer om IKVLs forskningsverksamhet HÄR!


+ Styrelsen för IKVM
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1o + 1s

Institutionen för kliniska vetenskaper, Malmö (IKVM), är en av sex institutioner vid Medicinska Fakulteten. I institutionsstyrelsen fattas strategiska beslut om forskningsverksamheten och man har diskussioner om allt från ekonomi till arbetsmiljö. Som studentrepresentant ska du ge ett studentperspektiv i diskussionerna och har även rösträtt vid beslut. Du kommer lära dig mycket om forskning, organisation och verksamhetstänk. Posten passar dig som är intresserad av att forska eller arbeta inom fakulteten i framtiden!

3 möten/termin ca 2 timmar åt gången. Läs mer om IKVMs forskningsverksamhet HÄR!


+ Styrelsen för ILM
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1o + 1s

Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en av sex institutioner vid Medicinska Fakulteten. I institutionsstyrelsen fattas strategiska beslut om forskningsverksamheten och man har diskussioner om allt från ekonomi till arbetsmiljö. Som studentrepresentant ska du ge ett studentperspektiv i diskussionerna och har även rösträtt vid beslut. Du kommer lära dig mycket om forskning, organisation och verksamhetstänk. Posten passar dig som är intresserad av att forska eller arbeta inom fakulteten i framtiden!

2-3 möten/termin ca 2 timmar åt gången. Läs mer om ILMs forskningsverksamhet HÄR!


+ Styrelsen för ITM
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1o + 1s

Institutionen för translationell medicin (ITM) är en av sex institutioner vid Medicinska Fakulteten. I institutionsstyrelsen fattas strategiska beslut om forskningsverksamheten och man har diskussioner om allt från ekonomi till arbetsmiljö. Som studentrepresentant ska du ge ett studentperspektiv i diskussionerna och har även rösträtt vid beslut. Du kommer lära dig mycket om forskning, organisation och verksamhetstänk. Posten passar dig som är intresserad av att forska eller arbeta inom fakulteten i framtiden!

2-3 möten/termin ca 2 timmar åt gången. Läs mer om ITMs forskningsverksamhet HÄR!


Programnämnder och kommittéer under PNL

PNL står för Programnämnden Läkarprogrammet. Dessa kommittéer behandlar därför internationella frågor, examinationsfrågor och studiesociala ärenden på läkarprogrammet.

+ PNL-ledamot
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 4o + 4s

PNL ansvarar för utveckling, planering och ledning av läkarprogrammet och dess kurser, och för att utbildningen bedrivs ändamålsenligt och effektivt, i enlighet med gällande regelverk. Som studentrepresentant ska du föra fram den breda studentgruppens perspektiv. Nämnden sammanträder tre gånger per termin a 3 h, och inför varje sammanträde hålls också beredningsmöten där du som studentrepresentant förväntas delta. Posten är arvoderad.


+ Internationella kommittén PNL
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1o + 1s

Internationella kommittéen diskuterar internationella möjligheter för studenterna inom nämnden. Detta handlar om bland annat utbyten men även internationalisering av programmen och internationella möjligheter på hemmaplan såsom Certificate of international merits (CIM). Även återrapportering från internationella samarbetsorgan diskuteras här. Kommittén har 2 möten per termin ca 2h på eftermiddagar. Posten är arvoderad.


+ Studiesociala kommittén PNL
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 2

Studiesociala kommittén består av fyra lärare, varav en är ordförande och en är vice ordförande, och två studentrepresentanter. Inför mötena förväntas du som studentrepresentant läsa dig in på de olika ärendena som ska hanteras. Det kan vara individärenden kring dispens, uppehåll, avhopp eller tillgodoräknande av kurser och poäng. Kommittén har 2 möten per termin. Posten är arvoderad.


+ Examinationskommittén PNL
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 2

Kommittén diskuterar olika frågor kopplat till examinationer på programmet. Det kan röra sig om allt från instruktioner till de som skriver tentafrågor, hur man undviker fusk vid examination och examination kopplat till QPS-systemet. Kommittén diskuterar även aktuella ärenden kopplat till examination, överklagandeärenden eller ärenden kopplade till byte av examinator. Kommittén sammanträder 2 gånger per termin i cirka 3 timmar per tillfälle. Posten är arvoderad.


+ Ledningsgrupp preklin PNL
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 2

Posten som studentpresent i ledningsgrupp grundnivå representerar man studenter i frågor och diskussioner gällande den prekliniska utbildningen på läkarprogrammet. Gruppen träffas för att diskutera samtliga terminer på preklin och fokuserar på förbättringsarbete för kursen och dess delmoment. Gruppen sammanträder 2 gånger per termin i möten om cirka 2 timmar per tillfälle. Posten är inte arvoderad.


+ Ledningsgrupp klin PNL
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 2

På posten som studentrepresentant i ledningsgruppen på klinisk nivå representerar man studenter i frågor och diskussioner gällande den kliniska utbildningen på läkarprogrammet. Gruppen träffas för att diskutera samtliga terminer på de kliniska terminerna och fokuserar på förbättringsarbete för kurserna och deras delmoment.Gruppen sammanträder 2 gånger per termin i möten om cirka 2,5 timmar per tillfälle. Posten är inte arvoderad.


+ Kursplansberedningen PNL
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

Kursplansberedningen under PNL granskar kursplaner som skickas in för beslut till programnämnden. Detta innebär arbete med att läsa utkast till kursplanerna och ge feedback gällande förändringar till kursansvariga, så att kursplanen när den sedan kommer till nämnden har genomgått en första granskning. Som studentrepresentant ska du bidra med studenternas perspektiv så att kursplanen blir så tydlig som möjligt för studenterna. Kursplansberedningen sammanträder inför de programnämndssammanträden det inkommit kursplaner till, cirka 2 gånger per termin. Posten är inte arvoderad.


Programnämnder och kommittéer under PNM

PNM står för Programnämnden för Masterprogrammen. Dessa kommittéer behandlar därför internationella frågor, examinationsfrågor och studiesociala ärenden på kandidatprogrammet i Biomedicin, masterprogrammet i Biomedicin och Master’s in Public Health.

+ PNM-ledamot (o) (biomedkand.)
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1o + 1s

Programnämnden för masterutbildningar ansvarar för masterprogrammen i biomedicin och folkhälsovetenskap, kandidatprogrammet i biomedicin, hälsovetenskapligt basår samt fakultetens fristående kurser. Nämnden ansvarar för strategiska beslut som berör flera program inom nämnden eller större frågor gällande specifika program. Punkter som berörs är bland annat godkännande av nya kursplaner, programmens budgetar och kvalitet. Som studentrepresentant representerar man studenterna på sitt eget program.Nämnden sammanträder tre gånger per termin a 3 h, och inför varje sammanträde hålls också beredningsmöten där du som studentrepresentant förväntas delta. Posten är arvoderad.


+ PNM-ledamot (o) (biomedmaster)
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1o + 1s

Programnämnden för masterutbildningar ansvarar för masterprogrammen i biomedicin och folkhälsovetenskap, kandidatprogrammet i biomedicin, hälsovetenskapligt basår samt fakultetens fristående kurser. Nämnden ansvarar för strategiska beslut som berör flera program inom nämnden eller större frågor gällande specifika program. Punkter som berörs är bland annat godkännande av nya kursplaner, programmens budgetar och kvalitet. Som studentrepresentant representerar man studenterna på sitt eget program.Nämnden sammanträder tre gånger per termin a 3 h, och inför varje sammanträde hålls också beredningsmöten där du som studentrepresentant förväntas delta. Posten är arvoderad.


+ PNM-ledamot (MPH)
Utlysningsperiod: Oktober

Antal poster: 1o + 1s

Programnämnden för masterutbildningar ansvarar för masterprogrammen i biomedicin och folkhälsovetenskap, kandidatprogrammet i biomedicin, hälsovetenskapligt basår samt fakultetens fristående kurser. Nämnden ansvarar för strategiska beslut som berör flera program inom nämnden eller större frågor gällande specifika program. Punkter som berörs är bland annat godkännande av nya kursplaner, programmens budgetar och kvalitet. Som studentrepresentant representerar man studenterna på sitt eget program.Nämnden sammanträder tre gånger per termin a 3 h, och inför varje sammanträde hålls också beredningsmöten där du som studentrepresentant förväntas delta. Posten är arvoderad.


+ Studiesociala kommittén PNM (biomedkand.)
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 2

På mötena samlas programmens ledningar, lärarrepresentanter och studentrepresentanter. Inför mötena förväntas du som studentrepresentant läsa dig in på de olika ärendena som ska hanteras. Det kan vara individärenden kring dispens, uppehåll, avhopp eller tillgodoräknande av kurser och poäng. Eftersom känslig information tas upp omfattas det som sägs på mötena av sekretess. Kommittén sammanträder vid 1-2 tillfällen per termin, ca 2-3 timmar per möte. Posten är arvoderad..


+ Studiesociala kommittén PNM (biomed)
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 2

På mötena samlas programmens ledningar, lärarrepresentanter och studentrepresentanter. Inför mötena förväntas du som studentrepresentant läsa dig in på de olika ärendena som ska hanteras. Det kan vara individärenden kring dispens, uppehåll, avhopp eller tillgodoräknande av kurser och poäng. Eftersom känslig information tas upp omfattas det som sägs på mötena av sekretess. Kommittén sammanträder vid 1-2 tillfällen per termin, ca 2-3 timmar per möte. Posten är arvoderad..


+ Studiesociala kommittén PNM (MPH)
Utlysningsperiod: Oktober

Antal poster: 1

På mötena samlas programmens ledningar, lärarrepresentanter och studentrepresentanter. Inför mötena förväntas du som studentrepresentant läsa dig in på de olika ärendena som ska hanteras. Det kan vara individärenden kring dispens, uppehåll, avhopp eller tillgodoräknande av kurser och poäng. Eftersom känslig information tas upp omfattas det som sägs på mötena av sekretess. Kommittén sammanträder vid 1-2 tillfällen per termin, ca 2-3 timmar per möte. Posten är arvoderad.


+ Examinationskommittén PNM
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 3

Examinationskommittén diskuterar olika frågor kopplat till examinationer på programmet. Det kan röra sig om allt från instruktioner till de som skriver tentafrågor, hur man undviker fusk vid examination och examination kopplat till QPS-systemet. Kommittén diskuterar även aktuella ärenden kopplat till examination, överklagandeärenden eller ärenden kopplade till byte av examinator. Kommittén sammanträder 2 gånger per termin i cirka 3 timmar per tillfälle. Posten är arvoderad.


+ Internationella kommittén PNM ledamot
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 3

Internationella kommittéen diskuterar internationella möjligheter för studenterna inom nämnden. Detta handlar om bland annat utbyten men även internationalisering av programmen och internationella möjligheter på hemmaplan så som Certificate of international merits. Även återrapportering från internationella samarbetsorgan diskuteras här. Kommittén sammanträder 1-2 sammanträden per termin, cirka 1-2 timmar per möte. Förankring och återrapportering bör ske med utbildningsrådet. Posten är arvoderad.


+ Kursplansberedningen PNM
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

Kursplansberedningen under PNM granskar kursplaner som skickas in för beslut till programnämnden. Detta innebär arbete med att läsa utkast till kursplanerna och ge feedback gällande förändringar till kursansvariga, så att kursplanen när den sedan kommer till nämnden har genomgått en första granskning. Som studentrepresentant ska du bidra med studenternas perspektiv så att kursplanen blir så tydlig som möjligt för studenterna. Kursplansberedningen sammanträder inför de programnämndssammanträden det inkommit kursplaner till, cirka 2 gånger per termin. Posten är inte arvoderad.


+ Ledningsgrupp (biomedkand.)
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

Ledningsgruppen fungerar som ett diskussionsforum för att öka och bibehålla ett gott samarbete genom terminerna på kandidatprogrammet i biomedicin. Som studentrepresentant i gruppen får du chansen att direkt diskutera kursfrågor med de ansvariga på programmet.


+ Ledningsgrupp (biomedmaster)
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

Ledningsgruppen fungerar som ett diskussionsforum för att öka och bibehålla ett gott samarbete genom terminerna på masterprogrammet i biomedicin. Som studentrepresentant i gruppen får du chansen att direkt diskutera kursfrågor med de ansvariga på programmet.


Programnämnder och kommittéer under PNR

PNR står för Programnämnden för Rehabiliteringsprogrammen. Dessa kommittéer behandlar därför internationella frågor, examinationsfrågor och studiesociala ärenden på bland annat Logopedprogrammet och Audionomprogrammet.

+ PNR-ledamot (log)
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1o + 1s

PNR omfattar studenterna på logoped-, audionom-, fysioterapeut- och arbetsterapeutprogrammet. Nämnden ansvarar för strategiska beslut som berör flera program inom nämnden eller större frågor gällande specifika program. Som studentrepresentant representerar man studenterna på sitt eget program.Nämnden sammanträder tre gånger per termin a 3 h, och inför varje sammanträde hålls också beredningsmöten där du som studentrepresentant förväntas delta. Posten är arvoderad.


+ PNR-ledamot (aud)
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1o + 1s

PNR omfattar studenterna på logoped-, audionom-, fysioterapeut- och arbetsterapeutprogrammet. Nämnden ansvarar för strategiska beslut som berör flera program inom nämnden eller större frågor gällande specifika program. Som studentrepresentant representerar man studenterna på sitt eget program.Nämnden sammanträder tre gånger per termin a 3 h, och inför varje sammanträde hålls också beredningsmöten där du som studentrepresentant förväntas delta. Posten är arvoderad.


+ PNR-ledamot (fysio)
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1o + 1s

PNR omfattar studenterna på logoped-, audionom-, fysioterapeut- och arbetsterapeutprogrammet. Nämnden ansvarar för strategiska beslut som berör flera program inom nämnden eller större frågor gällande specifika program. Som studentrepresentant representerar man studenterna på sitt eget program.Nämnden sammanträder tre gånger per termin a 3 h, och inför varje sammanträde hålls också beredningsmöten där du som studentrepresentant förväntas delta. Posten är arvoderad.


+ Internationella kommittén logaud (aud)
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1o + 1s

Internationella kommittéen diskuterar internationella möjligheter för studenterna inom nämnden. Detta handlar om bland annat utbyten men även internationalisering av programmen och internationella möjligheter på hemmaplan såsom Certificate of International Merits.Gruppen sammanträder två gånger per termin, cirka 2 timmar per tillfälle. Posten är arvoderad. .


+ Internationella kommittén logaud (log)
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1o + 1s

Internationella kommittéen diskuterar internationella möjligheter för studenterna inom nämnden. Detta handlar om bland annat utbyten men även internationalisering av programmen och internationella möjligheter på hemmaplan såsom Certificate of International Merits.Gruppen sammanträder två gånger per termin, cirka 2 timmar per tillfälle. Posten är arvoderad.


+ Internationella kommittén (fysio)
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1o + 1s

Internationella kommittéen diskuterar internationella möjligheter för studenterna inom nämnden. Detta handlar om bland annat utbyten men även internationalisering av programmen och internationella möjligheter på hemmaplan såsom Certificate of International Merits.Gruppen sammanträder två gånger per termin, cirka 2 timmar per tillfälle. Posten är arvoderad.


+ Studiesociala kommittén logaud (aud)
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

På mötena samlas audionom- och logopedprogrammens ledningar, lärarrepresentanter och studentrepresentanter. Inför mötena förväntas du som studentrepresentant läsa dig in på de olika ärendena som ska hanteras. Det kan vara individärenden kring dispens, uppehåll, avhopp eller tillgodoräknande av kurser och poäng. Eftersom känslig information tas upp omfattas det som sägs på mötena av sekretess. Komittén har 3-4 möten per termin, ca 1 timme per möte. Posten är arvoderad.


+ Studiesociala kommittén logaud (log)
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

På mötena samlas audionom- och logopedprogrammens ledningar, lärarrepresentanter och studentrepresentanter. Inför mötena förväntas du som studentrepresentant läsa dig in på de olika ärendena som ska hanteras. Det kan vara individärenden kring dispens, uppehåll, avhopp eller tillgodoräknande av kurser och poäng. Eftersom känslig information tas upp omfattas det som sägs på mötena av sekretess. Komittén har 3-4 möten per termin, ca 1 timme per möte. Posten är arvoderad.


+ Studiesociala kommittén (fysio)
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

På mötena samlas fysioprogrammets ledning, lärarrepresentanter och studentrepresentanter. Inför mötena förväntas du som studentrepresentant läsa dig in på de olika ärendena som ska hanteras. Det kan vara individärenden kring dispens, uppehåll, avhopp eller tillgodoräknande av kurser och poäng. Eftersom känslig information tas upp omfattas det som sägs på mötena av sekretess. Komittén har 3-4 möten per termin, ca 1 timme per möte. Posten är arvoderad.


+ Ledningsgrupp (aud)
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 2

Ledningsgruppen fungerar som ett diskussionsforum för att öka och bibehålla ett gott samarbete genom terminerna på Audionomprogrammet. Som studentrepresentant i gruppen får du chansen att direkt diskutera kursfrågor med de ansvariga på programmet.


Andra arbetsgrupper

+ Huntingtoncentrum
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

2017 bildades Huntingtoncentrum som ett samarbete mellan Skånes universitetssjukhus (SUS), Skånevård Sund, Medicinsk service och Lunds universitet. Centrumets forskning fokuserar på Huntingtons sjukdom, både kopplat till sjukdomsförloppet, högspecialiserad vård och stöd till patienter och anhöriga. Styrgruppen består, utöver en studentrepresentant, av forskare och annan aktiv personal vid centrumet. Gruppen sammanträder cirka 2 gånger per termin om cirka 2 timmar per tillfälle. Posten är inte arvoderad.


+ Neuronanocenter
Utlysningsperiod: April

Antal poster: 1

Centrum för neuronanomedicin bildades 2017 som ett samarbete mellan Region Skåne, Skånes universitetssjukhus (SUS) och Lunds universitet. Centrumets syfte är att förbättra samordning av tvävetenskaplig grundforskning, klinisk forskning, klinisk verksamhet och näringslivssatsningar för att förbättra vetenskaplig kvalitet och patientnytta. Styrgruppen utgörs, utöver studentrepresentanten, av verksamma personer vid centrumet från både universitetet och SUS. Posten är inte arvoderad.