Fördjupa dig i kirurgi med KirU!

Kirurgiska utskottet, eller KirU, är Medicinska Föreningens yngsta utskott och bygger på det intresse som många läkarstudenter uttryckt för att få öva mer och fördjupa sig inom just kirurgi och allt som är relaterat till detta fascinerande ämne. Runt om i världen finns hundratals liknande föreningar som verkar för att skapa möjligheter för intresserade studenter att praktiskt öva på kirurgiska moment redan under utbildningen – t. ex. suturering, knytteknik och laparoskopi. Ett annat viktigt syfte utskottet fyller är att skapa naturliga kontaktytor mellan studenter och kirurger, inte minst genom intresseföreläsningar inom t.ex. neurokirurgi, transplantationskirurgi och kirurgisk anatomi. Det är alltså minst sagt hög tid också för oss i Sverige att erbjuda dessa möjligheter till intresserade studenter!

Under varje termin brukar ett flertal workshops anordnas. De två vanligaste är basal suturworkshop och fortsättningsworkshop vilka ges ett flertal gånger under terminen. Basal suturworkshop (BSW) riktar sig till nybörjare och de som vill bemästra grundteknikerna inom suturering. Fortsättningsworkshop (FSW) riktar sig istället till de som vill ta steget vidare och lära sig bl.a. fortlöpande och intrakutana suturer så väl som handknutar och en mängd andra användbara tekniker! Utöver detta försöker vi varje termin anordna ett tillfälle för chirurgia minor där vi tränar på att ta bort naevus (födelsemärken eller leverfläckar) från grisfötter med hjälp av teknikerna vi övat på BSW och FWS.

Om du är intresserad av att delta på någon av våra evenemang så är du varmt välkommen att gilla vår Facebook-sida där även anmälningslänkar till våra workshops släpps. Alla är välkomna oavsett termin och tidigare erfarenhet! Vi ser fram emot att se många av er på våra workshops. Vill en komma i kontakt med oss direkt kan vi nås via ​[email protected]​!

 

Simon Lundström

KIRU-ordförande

Samuel Åhs Pontén

KIRU-ordförande

Senaste om — Kirurgiska utskottet

SÖK POSTER!

Sponsor