Hej där blivande student!

 

Nu är det snart terminsstart och Lunds gator fylls återigen av studenter! Både av äldre erfarna, men också av yngre oerfarna studenter. Det sjungs hymner för ens kår, tävlas i poängjakter och det byggs starka band mellan nyfunna vänner. Det är detta organiserade kaos som kallas Novischperiod och är en av de finaste erfarenheterna man tar med sig i livet!

En del av dem som ockuperar Lunds gator är Medicinska Föreningen, det vill säga: Vi! I vår arsenal har vi audionomer, biomedicinare, logopeder och läkarstudenter. Under din novischperiod kommer dina äldrekursare med samma studieinriktning som dig leda dig genom dina första veckor i Lund, men även bilda gemenskap med hela kåren.

Vad innebär vår novischperiod egentligen? När du anländer till Lund är du en Novisch. För oss i MF betyder inte det att du inte är någon, utan att du är på väg att bli en del av något stort! Efter två veckors novischperiod med fantastiska aktiviteter så firar vi Partus tillsammans. Partus, som är latin för förlossning, symboliserar vår passage från att vara novisch till att bli fullvärdig lundastudent!

Det innebär att du efter novischperioden har mer kunskap om hur Lund och din studieinriktning fungerar, förvärvat ny vänskap kommer hålla hela livet ut och att du nu är en del av Lunds bästa förening – Medicinska Föreningen!

Du som nyligen blivit antagen till ett program inom Medicinska Föreningen kommer att få ett mejl angående anmälan till novischperioden senare under sommaren. Håll utkik på hemsidan, vår facebooksida samt instagram för mer information!

For information in English, please contact [email protected]

 

Nadja Sand

Novischgeneral

Mattias Magnusson

Novischgeneral

Vakant

Novischgeneral

Sarah Ivarsson

Novischgeneral

Markus Aazar

Novischgeneral

William Wackeroth

Novischgeneral

Mathilda Vinqvist

Novischgeneral

    Senaste om Novischeriet

    SÖK POSTER!

    Sponsor