Se efter om din fråga redan är besvarad!

 • Vad är Medicinska Föreningen?
  Medicinska Föreningen är en sektion inom studentkåren vid medicinska fakulteten. Studentkåren heter Corpus Medicum och består av Medicinska Föreningen (MF), Vårdvetenskapliga Studenföreningen (VÅVS) och Sydsvenska Sjukgymnastinstitutet (SSGI).MF representerar programmen Biomedicin, Läkarprogrammet, Audiologiprogrammet, Logopediprogrammet och Master of Public Health i Malmö.
  SSGI representerar fysioterapeutprogrammet.
  VÅVS representerar sjuksköterskeprogrammet, specialistsjuksköterskeprogrammen och arbetsterapeutprogrammet.Det går inte att välja vilken kår eller sektion man tillhör, utan man tillhör den kår som är kopplad till utbildningen man läser.
 • Vad gör Medicinska Föreningen?
  Medicinska Föreningen har som huvuduppgift studiebevakning och att representera studenternas intresse och välmående jämtemot fakulteten.
  Vi lyfter ärenden av olika slag, både ifall det är en kurs som inte fungerar som den ska, om någon föreläsare beter sig olämpligt jämtemot studenterna samt frågor gällande studenternas psykosociala välmående och hälsa. Detta är ett axplock av det vi arbetar med mot fakulteten.Dessutom bedriver Medicinska Föreningen en utbredd social verksamhet. Vi håller i Nollningen, både på hösten och våren, organiserar fester och pubar, har ärtsoppa och pannkakor till ett förmånligt pris varje torsdag på Locus Medicus Lundensis, där det även serveras brunch varje söndag av vårt eminenta brunchutskott. Därtill har vi även ett kulturutskott vilka organiserar allting ifrån vinprovningar, kosläpp och teaterbesök till Vett- och Etikettsittningar och bjuder på kanelbullar på kanelbullens dag, ett kirurgiskt utskott som lär dig allt de vet om kirurgi och förbereder dig inför vad som väntar termin 8 om du läser till läkare och icke att förglömma är vårt idrottsutskott som har aktiviteter och träningar flera gånger i veckan. Läs mer om våra sociala utskott här!
 • Vad är Studentlund?
  Studentlund är ett samarbete mellan 6 kårer, 12 nationer och Akademiska Föreningen. Detta samarbetet har uppkommit för att göra det så enkelt som möjligt för varje enskild student vid Lunds Universitet att ta del av studentlivet i sin helhet. När man går med i Studentlund blir man automatiskt medlem i sin kår och får komma in på alla kårens evenemang samt alla nationers evenemang plus en uppsjö av andra roliga saker som olika organisationer inom Akademiska Föreningen anordnar. Kort sagt – medlemskap i Studentlund ger dig tillgång till hela Lunds studentliv! Läs mer om Studentlund här!
 • Hur gör jag för att engagera mig i Medicinska Föreningen?
  Enklaste sättet att bli engagerad i MF, oavsett om det handlar om utbildningsbevakning eller i något av våra sociala utskott är att kontakta dem via mail.
  Mer information om våra utbildningsbevakande utskott hittar du här, och information om våra sociala utskott hittar du här. Klicka dig därefter fram till det utskott som passar just dig!
 • Får man gratis kaffe på Medicinska Föreningens Expedition?
  Ja, på måndagar mellan klockan 10.00 och 13.00 serveras gratis kaffe till alla våra medlemmar. Är kaffet slut när du kommer är det bara att sätta igång en ny kanna för egen maskin, ett bra sätt att utvidga sina teknikkunskaper.
 • När är expeditionen öppen?
  Expeditionen är öppen klockan 10.00 – 13.00 på måndagar, samt 11.00 – 13.00 på onsdagar och fredagar. Allt som oftast är vice ordförande ändå på plats på dagarna och svarar gärna på era frågor, men är det så att hen inte har tid kan hen hänvisa er till att återkomma under expeditionstiderna.
 • Hur är Medicinska Föreningen uppbyggd?
  (Tips, börja med att läsa här!) MF är uppbyggt på så sätt att vårt högsta beslutande organ är vårt fullmäktige, FUM. FUM fattar beslut kring vad föreningen ska arbeta med, och förmedlar detta till styrelsen. Fullmäktige bestämmer även vilka som ska bli valda till utskottsordförande och styrelseledamöter. Styrelsen består av sju ledamöter, där ordförande och vice ordförande är heltidsarvoderade för att arbeta med föreningen och studerar alltså inte samtidigt. Styrelsens roll är att verkställa det som FUM ålagd dem att göra. Därefter har föreningen en mängd utskott som arbetar under MFs flagg som MUR, BUR, Sexmästeriet, Idru, Kulu med flera. Dessa drivs av utskottsordförande som

Relaterat

SÖK POSTER!

Sponsor