Vadå spex? säger du. Den roligaste månaden på året säger vi!

Längtar du ibland bort från böckerna, och upp på scen? In i sminkrummet? Upp på dekorstegen med färgburkar? Eller kanske vill du pröva nya recept med andra matglada i sexet? Då är Toddyspexet rätt för dig! Men, vad går Toddy ut på egentligen?

Spexet

Toddyspexarna är en av Lunds äldsta spexföreningar. År 1895 sattes det första spexet upp, och sedan dess har många spex och ett fåtal revyer satts upp i Toddyspexets namn. Idag består föreningen av ca 105 härliga medlemmar uppdelade i 12 olika utskott men olika ansvarsområden. Föreningen består till största del av medicinstuderande, men självfallet är alla välkomna att vara med i den stora spexfamiljen som är Toddyspexet. Medlemmarna spenderar större delen av mars månad med att arbeta mot ett gemensamt mål- att sista helgen i mars sätta upp ett spex som slår världen med häpnad och samtidigt ha en riktigt härlig spexmånad! Varje höst sedan 1979 har spexet dessutom även en återuppsättning av vårens spex med en föreställning i Lund samt turné till den anrika teatern i Ystad.

Hör av dig till Toddyförmannen vid frågor, och se fram emot intresseanmälan som sker i februari!

 

Dies Toddyum Magna

Dagen som förenar så många, men som samtidigt lämnar så många undrandes om vad som egentligen försiggår. Stora Toddydagen är Toddyfamiljens årliga släktträff. Toddyspexet, Toddybladet och Medicinska föreningen via dess Toddydagsutskott förenas denna dag för att uträtta stordåd. Dagen går i gemenskapens tecken och bjuder på underhållning för alla åldrar. Det finns möjlighet att delta i godisregn, ansiktsmålning och äggkastning. Toddyräven springer i Lundagård. Förstaårsstudenter ai form av Toddygumbor  säljer Toddyblad till stadens befolkning och medlemmarna i Lunds Akademiska Toppspelssällskap spelar det spektakulära toppspelet, en sport som endast spelas just på denna dag.

Dagen kulminerar med Toddyfesten där gästerna tillsammans avnjuter Toddyspexets föreställning med efterföljande supé och dans till småtimmarna på AF-borgens festvåning. I år infaller dagen den 30e Mars och mer info om biljetter kommer inom kort!

 

Vakant

Toddyfar

Senaste om Toddy

Relaterat

SÖK POSTER!

Sponsor