Presentation av vice ordförande

Näste styrelsemedlem som ska berätta om sin post är Egil, vice ordförande i MF.

”Det viktigaste med posten som vice ordförande är att man är ekonomiskt ansvarig för hela föreningen. Genom Vice går alla intäkter och utgifter, och dessutom lägger du hela föreningens budget, med allt vad det innebär. Som Vice kommer du bli ruskigt bra på två saker: excelark och bokföring. Detta är något mycket tid går åt till, och det är riktigt kul att grotta sig in i siffrorna! I arbetet ingår också att ha nära kontakt med utskotten så de vet hur mycket pengar de har att röra sig med, samt stötta om de har några bekymmer man kan hjälpa till med. Något av det roligaste med jobbet är att samverka nära med utskotten och se hur bra deras arrangemang blir! Särskilt intimt blir det inför Corbalen och Toddydagen, då man ingår som standardmedlem i planeringsgrupperna. Det innebär mycket roligheter utöver att bara vara budgetansvarig, och att se de stora och traditionsenliga fester ta form är några av årets absoluta höjdpunkter.​ Jag är dessutom MFs representant i de olika grupper som har med Studentlundssamarbetet att göra, och detta är en ypperlig chans att träffa de andra kårerna och nationerna, samt lära sig om Lunds studentliv i helhet.

Om du gillar att planera och bestämma, samt har en förkärlek för arbetsblad, ekonomi och budgetar är detta den givna posten för dig! Som vice är man lite av en central nav i MFs sociala verksamhet och man träffar så många trevliga medlemmar att man lätt tappar räkningen. Att hänga på expen är oväntat mysigt, och trots att man känner sig som lite av en kontorsråtta ibland finns det något tillfredsställande med att knappa in siffror dagarna långa. Att vara en del i styrelsen och dess arbete är också väldigt givande, och det finns inget som känns så bra som att driva igenom en stor förändring av MF som man jobbat med tillsammans under en lång tid. Att vara presidial i MF är en livserfarenhet och jag rekommenderar starkt att ta denna chans för ett utmanande och spännande jobb olikt allt annat!”

Vill du veta mer om jobbet som vice kan du mejla Egil på [email protected] Utlysningen till nästa års styrelse är 5/3-18/3!

——————————————–
This is Egil, the vice president of MF. Email [email protected] if you want to know more about the job!

SÖK POSTER!

Sponsor