Medicinska Föreningens ordförande

Ett år går fort när en har roligt och om en vecka är det redan dags för utlysning av styrelseposterna 18/19. Vi tänkte därför ta tillfället i akt och ge er en presentation av sittande styrelse och en chans att få lära er mer om de olika styrelseposterna. Först ut är Linnéa som berättar om hur det är att vara ordförande i MF.

”Som ordförande är man ansiktet utåt för MF och den som leder föreningen framåt. Det betyder att man representerar MF i olika mötessammanhang och olika ceremoniella och sociala sammanhang och att man har övergripande koll över allt som pågår i föreningen och att man är den som planerar den övergripande verksamheten framåt.

Det roligaste med ordförandeposten är att man får träffa så mycket människor, både alla fantastiska medlemmar, studentrepresentanter och aktiva inom MF, men också kåraktiva på andra kårer och de som leder vår fakultet och hela universitetet. En annan otroligt rolig grej är att man verkligen får utveckla sin ledarskapsförmåga på ett väldigt praktiskt inriktat sätt.

Det roligaste det här året har varit att driva igenom utvecklande projekt i MF, som den nya novischperioden till exempel, och att få lära känna så många nya människor. Heltidaråret är verkligen ett år då man får nya vänner för livet.

Innan jag klev på min post förväntade jag mig att det skulle vara mycket jobb men också mycket kul och det har stämt väldigt väl. En sak jag inte förväntade mig var hur mycket man lär sig och hur snabbt det går.

Jag tycker att man ska söka till styrelsen om man har idéer om hur MF borde utvecklas i framtiden och om man gillar att få vara med och driva igenom förändring och utveckling. Jag tycker att man ska söka till ordförande i MF, helt objektivt den absolut roligaste posten av alla, om man gillar att planera, informera, leda, gå på möten om allt från appar till ekonomi och om man gillar att träffa mycket nya människor. Det är en utmaning som heter duga, men det är så otroligt roligt och lärorikt och jag skulle verkligen rekommendera att söka posten.

Det här året har jag lärt mig så himla många saker att det är lite svårt att skriva upp alla, men det är allt från att prioritera vid stressiga tidpunkter, hur universitetens ekonomi funkar och hur man på bästa sätt agerar pynt på en officiell ceremoni.”

Är du intresserad av ordförandeposten kan du mejla Linnéa på [email protected]
——————————
This is Linnéa, president of MF. If you want to know more about her job, email her at [email protected]

SÖK POSTER!