Sandblomsdagen 29 oktober – HANS ROSLING

FAKTABASERAD VÄRLDSBILD – MED HANS ROSLING

Torsdagen den 29 oktober 2015, kl. 13:00 – 15:00

Aulan, Skånes universitetssjukhus, Lund

Hans Rosling, Professor i internationell hälsa vid Karolinska institutet, Stockholm. En av initiativtagarna till Läkare utan gränser i Sverige. Känd för sitt arbete med stiftelsen Gapminder och sina föreläsningar om global hälsa.

Program

Kl. 13:00 Välkomsthälsning

Vid Sandblomflygeln: Musikdirektör Sixten Nordström

Hans Rosling – Faktabaserad världsbild

Han låter inte känslor gå före akademiska fakta, men som samtidigt förstår vilka känslor akademiska fakta rymmer. Han har med sin stiftelse Gapminder, son och sonhustru utvecklat ett dataprogram, som gör statistik begriplig. Budskapen i hans föreläsningar är utvecklingsstatistik, som visar att en bättre värld inte bara är möjlig utan redan är på gång.

Kl. 15:00 Förfriskningar utanför aulan

Arrangemanget är öppet för alla, fri entré. Ingen föranmälan – kom i god tid för att få plats!

Läs mer här!

 

Dessutom söker arrangörerna 4 studenter (först till kvarn) som kan tänka sig att hjälpa till vid insläppet till föreläsningen och under föreläsningen – är du intresserad, kontakta [email protected]   Platserna är fyllda.

SÖK POSTER!