Hej kära, blivande läkarstudent!

Ett stort grattis till studieplatsen på läkarprogrammet vid Lunds universitet. Du står nu inför fantastiskt spännande utbildning. För att du ska få en så rolig start på dina studier som möjligt anordnas under de två första veckorna en rad olika aktiviteter för er nya studenter.

Vårt mål är att du som ny läkarstudent på bästa möjliga sätt ska introduceras till allt vad Lunds färgsprakande studentliv innebär, samt att inviga dig i den fina  gemenskap som finns oss läkarstudenter emellan. Du kommer märka att läkarstuderande är en skara människor av varierande bakgrund och intressen. Alla kommer hit med olika livserfarenheter. Vare sig du kommer direkt från gymnasiet, har några år av akademiska studier bakom dig eller år av arbetslivserfarenhet har vi sett till att det finns något roligt för alla under vår novischperiod.

Mer information kring novischperioden kommer. Ifall du skulle ha den minsta fundering kring något är du hemskt välkommen att ta kontakt med oss. Kontaktuppgifter finns längre ner.

Saker som kan vara värda att fundera över!

  • Cykel är absolut topp-3 bästa farkost. Kullersten gör det svårt för både segway och airboard att ta sig fram. Lund är litet, men cykel underlättar. (Eventuellt bra cykellås rekommenderar vi också!!!)
  • Kolla igenom diverse maskeradlådor och ta med dig dina favoritutklädningskläder till Lund! Spex och andra studentroliga tillställningar kan förekomma och roliga utklädnader kan bidra till en rolig stämning, samt ge många likes på instagram.
  • Ta med finkläder! Under vår sista och traditionella sittning kommer klädkoden mörk kostym gälla. (saker man till exempel kan ha på sig då är kostym, klänning till under knäna, smoking, frack eller folkdräkt!!)
  • Bli medlem i Studentlund direkt! Då får du möjlighet att ställa dig i AFBs bostadskö (där du också får en novischförtur) samt delta i hela Lunds studentliv för endast ett medlemskap. Mer info och hur man går tillväga hittar du på https://www.studentlund.se/

Än en gång, hjärtligt välkommen till läkarprogrammet. Vi lovar att göra novischtiden till ett för dig oförglömligt och kärt minne. Vi är ett stort gäng faddrar som ser fram emot att träffa dig.

Vi ses snart!

Mail: lakarnollning@mfskane.se

 

For information in English, please contact lakarnollning@mfskane.se

SÖK POSTER!