HEJ OCH VÄLKOMMEN TILL BIOMEDICINPROGRAMMET PÅ LUNDS UNIVERSITET!


Först och främst, Grattis till din plats på programmet! Vi är väldigt glada att du valt biomedicin och att du valde just Lund då det innebär att du kommer att få vara med oss under den otroligt roliga novischperioden (de två första veckorna av programmet) och sen i tre fantastiska år framöver.

Ert nya liv som biomedicinare kommer inte bara ge er outstanding kunskap i hur cellen ser ut, vad den gör och hur det kommer sig att vi faktiskt sitter ihop som vi gör, utan det kommer även ge er fantastiska nya vänner, en insikt om vilken nation som erbjuder det fetaste dansgolvet, och vilken mataffär som har extrapris på snabbnudlarna. Du kommer inte bara tillhöra biomedicinprogrammet utan du kommer även tillhöra en av Lunds finaste kårer- Medicinska Föreningen! Tillsammans med läkarstudenterna samt logoped- och audionomstudenterna utgör vi Medicinska Föreningen (MF) och under novischperioden kommer vi att bekanta oss mer med alla de ovanstående.

Många av er är helt nya i att vara student och många har även flyttat till en helt ny stad. Nervositeten kanske har kommit krypande och förväntan är hög, men du kan vara lugn. Exakt så var det för oss också. Du kommer snabbt att bli expert på studentlivet, du kommer att veta precis vilket lingo man använder och du kommer att hitta i Lund som om att du aldrig bott någon annanstans.

De två första veckorna på programmet är novischperioden. Då kommer vi äldre kursare att visa er Lund på bästa möjliga sätt. Du kommer att få uppleva studentlivet som en sann student ska med lekar, aktiviteter och dansande ända in på småtimmarna! Under dessa två veckor i Lund är 90 % av befolkningen utklädda och vi vill såklart inte sticka ut så vi kommer också att vara utklädda! Temat som gäller för oss är TV/Dator-spel och du kommer att vara utklädd till Mario eller Luigi. Det är fullt frivilligt att klä ut sig, men vi hoppas att så många av er som möjligt går all in, precis som vi kommer att göra!

Du har blivit tilldelad en fadder under novischperioden och hen kommer att ringa upp dig under de kommande veckorna och informera dig om du är Mario eller Luigi. Du kan då passa på att fråga om det är något som är oklart.

Novischperioden börjar fredagen den 26/8 14:00 och sedan drar vi igång med två helt otroligt roliga veckor tillsammans. Alla aktiviteter är frivilliga men du kommer definitivt inte ångra dig om du väljer att delta i allt då det inte finns en bättre start på ert nya liv! Vi hoppas att vi ser så många av er som möjligt på fredagen och hoppas att du är lika peppade att träffa oss och varandra som vi är på att träffa dig! Har du frågor, funderingar eller känner att du vill lära känna oss generaler bättre så når du oss bäst på vår mail:

biomednollning@mfskane.se

Bästa, grymmaste, mest taggade hälsningar från era generaler Link och Shadow Link!

For information in English, please contact biomednollning@mfskane.se

SÖK POSTER!